CORA
Rămân absolut consternată în faţa spectacolului oferit de cei de la PSD. Şi constat cu din ce în ce mai multă stupoare că în domeniul educaţiei "se pricepe" toată lumea, ştiu toţi ce e bine pentru învaţământul superior, mai puţin ministrul educaţiei, ARACIS-ul şi alţi specialişti în domeniu. Aproape că nu-mi vine a crede că au sărit toţi la gâtul ministrului şi nu pot înţelege altfel gestul acesta josnic decât prin faptul că au deja un alt favorit pentru această funcţie.
Cine ar trebui să decidă în această problemă?
Cred că ar fi oportună o întâlnire la nivel înalt între rectorii tuturor universităţilor, ARACIS, reprezentanţi de la Ministerul Muncii şi alţi factori decizionali pe piaţa muncii, pentru a vedea care-i soluţia ca acele diplome să fie credibile.
Apoi, nu pot să nu mă întreb. De ce se tem studenţii de la această universitate să susţină examen la altă Universitate? Cine a fost corect şi a învăţat serios, nu ar trebui să se teamă, nu? Sau acum nu ar mai avea cum să rezolve pe forum grilele anterior cunoscute?
4 Responses
  1. elite Says:

    Daca e sa-mi amintesc de primul meu an de profesorat,ei bine,trebuie sa stii ca a fost cel mai frumos an.Am predat la pe atunci Liceul Ec.NR.1,azi colegiu.Am avut atunci 4 clase de a 12,pe langa altele si...a fost minunat!Era cea mai mica diferenta posibila intre un prof si elevii sai.N-am avut probleme cu disciplina, nici cu absenteismul. Tin minte ca sambata faceam pregatire ptr bac si nu mai erau scaune libere in clasa.La pregatire acasa aveam cerinte atat de multe incat trebuia sa refuz dar ei veneau si cate 4-5 in grupa.Mi-am dorit enorm sa revin acolo...dar nu am mai reusit ptr simplul motiv ca n-am fost dispusa sa dau nimic nimanui,ca am avut tupeul ca eu,o provinciala sa raman in marele oras.Acum e sotul meu prof acolo...Sincer nu stiu daca-mi mai doresc cu atat de multa ardoare sa ma reintorc acolo....poate au trecut prea multi ani sau poate cine stie?


  2. CORA Says:

    Elite, provinciala sau nu, clar i-ai cucerit" Si pentru asta te admir atat de mult!


  3. Vlad A. Says:

    Pai daca dau licenta la o stat, doamne fereste, vor trebui sa invete chiar si din carti! :O


  4. CORA Says:

    Vlad :)), mă făcuşi să râd. :)) Ai văzut ultimele date? 56000 în 2008. Dacă se pun toţi pe noi ne mănâncă de vii.