CORA

Mama, mămico, maman, mami - sau oricum te-am strigat de când am început să rostesc primele cuvinte - tu ştii că eu te iubesc de la pământ şi până la cer şi mai ştiu că nu este nevoie să scriu postarea asta ca să îţi dovedesc asta. Dar vreau să afle toată suflarea că astăzi te sărbătorim, că astăzi este cea mai frumoasă şi senină zi pentru că este ziua ta!
Sunt atât de mândră că esti a mea şi că eu, sunt puiul tău - aşa cum îţi place să îmi spui: chiar şi atunci când eu voi avea 150 de ani şi tu 173, eu tot puiul tău mă voi numi!
Da, sunt mândră că m-ai crescut aşa de frumos, că ai ştiut să fii şi mama şi tata, că nu mi-a lipsit nimic, deşi nevoile erau mari, iar posibilităţile puţine!
Da, sunt mândră că mă susţii când e cazul, că mă tragi de urechi când greşesc (deşi asta nu îmi convine la momentul respectiv). Sunt mândră că nu sunt răzgâiată, că sunt o fiinţă responsabilă, că m-ai învăţat să mă bucur de micile minuni ale vieţii!
Îţi mulţumesc pentru faptul că învăţai tabla înmulţirii cu mine, că o repetam neîncetat pe stradă, că îmi dadeai "dictare" ...tot pe stradă, oral. Sau că citeai cu mine toate cărţile pe care le aveam de citit. Sau că îmi măsurai sticle de lapte, ca să înţeleg cu stă treaba cu unităţile de măsură! Şi asta în timpul în care ai fi putut să faci orice altceva pentru tine!
Îţi mulţumesc că ţi-a bătut de atâtea ori inima accelerat când eram bolnăvioară, pentru că m-ai vegheat în nopţile cu febră, pentru că îmi făceai masaj pe picioarele care mă dureau după o zi întreagă de alergat!
Îţi mulţumesc că ai avut grijă să nu fiu niciodată geloasă pe copiii tăi de la grădi, pentru că ştiu că şi pe ei îi iubeai, dar eu nu m-am simţit niciodată neglijată!
Îţi mulţumesc că ai avut puterea să te refaci şi că..ai renunţat la fumat!
Sunt mândră de tot ce ai realizat în ultimii ani: reuşeşti să conduci de peste 10 ani o unitatea de învăţământ, ai reuşit să termini o facultate (apropo:)baftă la licenţă!!!) la o vârstă când alţii nici nu mai ştiu ce e aia o carte! Sunt mândră că eşti dedicată muncii tale, că le faci faţă celor peste 20 de pici cu energie de oţel, că pui cărămidă peste cărămidă pentru a face din ei oameni de calitate!
Sunt mândră că eşti cochetă, că ai bun-gust, dar mai ales că ai răbdarea să îţi faci unghiile zilnic, în ton cu hainele!
Îţi mulţumesc pentru ceea ce sunt!
Te iubesc că exişti!
La muuuuuuuuuulţi ani!
Etichete: , ,
16 Responses
  1. Rodica Botan Says:

    Pentru o asa mamica...cuvintele sint prea putine si esenta lor nu este suficienta...ca sa aducem multumiri. Si nu numai fetita ta iubita iti multumeste, dar si cei care au avut bucuria sa o intilneasca chiar si numai intr-un mediu virtual. Iti doresc multi ani fericiti, mamica lui Cora, si Dumnezeu sa-ti dea multe bucurii, si sa-ti rasplateasca harnicia si destoinicia si dragostea ta.

    O alta mamica care stie cit de greu se cresc puisorii de om ...de una singura.
    Din indepartata Californie...


  2. mama Says:

    Multumesc,puiul meu! Fara tine nu as fi reusit nimic din toate lucrurile de care tu esti mandra!


  3. mama Says:

    Iti multumesc , draga Rodica, pentru gandurile frumoase pe care le-ai indreptat spre mine si pentru faptul ca te-ai alaturat urarilor facute de puiul meu. E adevarat, nu este usor sa-ti cresti puii singura, insa satisfactia pentru ceea ce ai realizat nu trebuie impartita la 2. O pastrezi numai pentru tine. Sa auzim numai de bine!


  4. Ana-Maria Says:

    LA MULTI ANI!,mami de CORA.Sanatate maxima si tot ce va doriti sa se implineasca...Bafta la licenta!Sa aveti o zi de sarbatoare la superlativ!
    CORA,sa-ti traiasca mama(ce mult semeni cu ea) si te felicit pentru un parinte asa minunat si deosebit...ce bine ca il ai!!!!...Pretuieste-ti mama clipa de clipa,ca e greu fara ea...
    Multi ani traiasca si o zi bestial de frumoasa la amandoua!


  5. mama Says:

    Revin la tine , puiul meu drag, si-ti mai spun ca eu consider ca e mi-am facut doar datoria de parinte. Am cautat sa te cresc frumos, in liniste, cinste si modestie, Nu am vrut sa te ridic niciodata pe un loc pe care nu l-ai fi meritat. Te-am invatat sa MUNCESTI ca sa meriti sa fii apreciata si respectata. Te-am invatat sa ai incredere in oameni si poate am gresit un pic cu asta. Dar cati nu fac la fel ca mine? Pentru ca la randul meu si eu am avut incredere in oameni. Dar tu , la un moment dat ,te-ai ales din asta cu calificative demne doar de autorii lor, pentru simplul motiv ca ai indraznit sa ceri socoteala pentru munca ta de fapt. Ce ar fi insemnat sa fac si eu atunci ceea ce fac ei acum? Inca nu e tarziu, se poate face acest lucru si prin vocea altora daca ei considera tardiva actiunea si astfel ar fi pusi la adapost. O flacara mica poate o stingi cu piciorul, dar cand sunt mai multe si se unesc poti sa chemi si pompierii ca tot te frigi.
    M-am straduit sa-ti ofer ce am avut mai bun, tu spui ca nu ti-a lipsit nimic, insa eu stiu de cate ai mai fi avut nevoie. Am plans si am ras cu tine, m-au bucurat succesele tale si ma bucura in continuare, mi-am asumat greselile tale si te-am invatat sa le indrepti.
    Ma bucur din suflet ca ai devenit ceea ce esti, ca stii sa lupti si sa traiesti frumos si demn. Deci nimic din ceea ce am facut eu nu a fost in zadar.Si ce multumire mai mare poate avea o mama?


  6. CORA Says:

    Rodica, multumesc pentru gandurile tale frumoase! Sunt convinsa ca ai niste copii minunati, pentru ca si tu esti o femeie extraordinara!


  7. CORA Says:

    Mama, te iubesc, ce sa mai! Esti o tipa de nota 10, ca doar nu degeaba ziua ta e pe 10!


  8. CORA Says:

    Ana-Maria, o sa avem o zi minunată, asta e clar! O pretuiesc pe mama, o ador pe mama! Sunt mandra de ea! Se vede, nu?


  9. Anne Says:

    La multi multi ani si din partea mea ! Numai bine va doresc


  10. La muultiii anii si din partea mea!! Sa fie sanatoasa,fericita,iubita si toate dorintele sa i se indplineasca ! Sa-ti traiasca mamica ! Te pup si iti doresc o zi frumoasa .


  11. Paul Says:

    Sanatatea sa-i fie daruita de Cel ce vegheaza asupra noastra, dragostea sa-i bucure sufletul, pasii sa-i fie paziti de ingeri, iar zambetul sa-i lumineze fata!
    La Multi Ani!


  12. mama Says:

    Va multumesc din suflet pentru urarile frumoase, dragi prieteni virtuali ai fiicei mele.


  13. CORA Says:

    Sassy, multumim mult mult pentru urarile tale. Si noi te pupam!


  14. CORA Says:

    Paul, numai Dumnezeu ne ajuta si ne lumineaza in tot ceea ce facem, ne calauzeste pasii intr-colo unde ne este mai bine! Multumim mult pentru gandurile bune!


  15. Ana Says:

    La multi ani cu sanatate si bucurii ,mamei tale si felicitari pentru slabit si pentru ca reusesti sa tratezi "defectul " Doamne ajuta!


  16. CORA Says:

    I-am transmis mamei toate gandurile tale frumoase! Multumesc mult! Ma tratez de lipsa de vointa...caci mai am atat de multe kilograme de dat la o parte...