CORA


Conform zodiacului floral, reiese că sunt..nici mai mult nici mai puţin decât...TRANDAFIR! Recunosc că mai bine decât tradafirul nu ştiu ce mi s-ar fi putut potrivi. Mă înalţ semeaţă asemenea unei roze, am mulţi spini cu care îmi selectez apropiaţii, cu care îi înţep pe cei care o merită. Dar cei care reuşesc să ajungă la inima mea se pot înfrupta din mireasma, culoarea şi prospeţimea mea.
Pentru antici, tradafirul simboliza iubirea şi solidaritatea sau florea Afroditei, zeiţa dragostei şi a frumuseţii.
Conform zodiacului floral, caracteristicile Trandafirului sună cam aşa:
Caracter si destin: Temperamentala si impulsiva, sunteti adesea expusa unor consecinte neplacute ale actelor dumneavoastra. Nu va dati inapoi din fata sarcinilor dificile si manifestati un curaj demn de admiratie, curaj ce merge de multe ori in mod firesc pana la a face mari sacrificii si a indura mari privatiuni. Familia si prietenii se pot bizui pe dumneavoastra, caci sunteti ca o leoaica ce-si apara puii atunci cand acestia sunt amenintati. In nici o imprejurare nu se poate trece prea usor peste interesele dumneavoastra vitale si adesea ii veti deranja pe multi prin simtul moral foarte dezvoltat, chiar sever. Veti urmari in viata idealuri mai apropiate sau mai indepartate, carora le veti consacra intreaga dumneavoastra energie. Recomandarea care vi se poate face este de a fi foarte prevazatoare si atenta la relatia de cuplu, caci ati putea ramane singura pentru totdeauna in cazul in care va veti neglija partenerul in ...
Dragoste: ,... unde nu sunteti niciodata loiala pentru multa vreme unei singure persoane, desi (sau poate tocmai de aceea ) dovediti o receptivitatea extrem de ascutita la stimulii sentimental-erotici si o pasiune clocotitoare, de nestavilit. Aveti experiente numeroase inca din tinerete, iar prudenta nu e ceea ce va caracterizeaza in aceste imprejurari. Va place mult sa faceti dragoste si va daruiti fara retineri, asteptand sa vi se raspunda la fel.
Trasatura definitorie: Pasiunea.
Compatibilitate cu: Papucul-doamnei, macul.
Numere norocoase: 9, 15, 18, 24, 27, 30.
Zile favorabile: Marti, joi, vineri.
Trandafirul, acest simbol celebru al dragostei, caracterizeaza exemplar pe nativa semnului prin involburarea rosie a petalelor ce corespunde sangelui infierbantat si pasiunii tumultoase a supusei sale. Si chiar daca uneori aceasta floare este simbol al prea multor iubiri, nu putem ramane indiferenti la frumusetea si farmecul sau majestuos si nu putem sa nu ne amintim mereu de nu mai putin celebru refren: "L'important, c'est la rose"
(preluat de aici)

Da, sunt curajoasă! Da, sunt nativ impulsivă, dar mă educ. Atât de mult încât număr până la 10 în faţa unei situaţii problemă înainte de a acţiona. Sau...rumeg mult, cer opinii, am învăţat că e bine să anticipez anumite lucruri pentru a mă feri ulterior de ele. Da, sunt superprotectivă şi o luptătoare! Sunt o persoană justiţiară, urmez un cod etic bine bătut în cuie. În dragoste, sunt loială (aici zodiacul a greşit). Nu-mi plac jumătăţile de măsură. Ori e al meu pentru totdeauna şi sunt a lui forever, ori o lăsăm baltă. Dovadă stau cei şase ani pe care îi voi împlini alături pe deplin de Răzvan. În rest, recunosc tot: sunt sentimentală, sunt voluptoasă. Am un farmec majestuos, nu-i aşa?
Etichete: , , ,
11 Responses
  1. Paul Says:

    Multi si frumosi alaturi de Razvan va doresc, sa-i ajungeti pe cei de argint si de ce nu pe cei de aur, iar trandafirii sa va umple casa de fericire!


  2. CORA Says:

    Iti multumim, Paul. Asa sper si eu. Sa ne intelegem la fel de bine inca 60 de ani de acum incolo:D!


  3. interesant zodiacul floral.
    esti frumoasa ca un trandafir. cu spini, dar mai ales cu flori. cineva spunea ca farmecul trandafirilor sunt florile, nu spinii, ca altfel ar fi ispititoare si o urzica.


  4. CORA Says:

    Dar spinii au valoarea lor. Si mi se potrivesc. :)


  5. eddy Says:

    si eu sunt...;)) ..trandafirii sunt pe 9,18,27
    ..iar eu sunt pe 27 deci:>:>:>...


  6. multumesc frumos pt comentariu si pt cuvintele frumoase ! Va doresc un weekend placut ! >:D<


  7. CORA Says:

    Draga Eddy, poate mai gasim pe cineva si facem un buchet superb de trandafiri!


  8. CORA Says:

    Sassy, nu-s cu mult mai mare decat tine, asa ca te rog sa ma tutuiesti. Doar suntem surori de blogosfera, ce naiba? Multam de urari. Un final de saptamana odihnitor iti doresc!


  9. loristiuj Says:

    m-ai făcut curioasă... sunt albăstrea :-)


  10. nimic nu poate inlocui viata. dar se poate viata fara dragoste? 1 Cor. 13...astept comentarii.


  11. CORA Says:

    Domnule profesor, încă stau în cumpănă...aş fi tentată să spun că iubirea este axul central al vieţii. Dar, mă uit în jur, şi văd şi oameni pentru care iubirea e doar un semn al slăbiciunii. Bineînţeles, din punctul meu de vedere, această atitudine este total greşită. Numai că aceşti oameni există, ne calcă
    în picioare cu egoismul lor şi că, surpriză, trăiesc cu nesimţire printre noi. Da, pentru mine este valabil: "Dacă dragoste nu am, nimic nu sunt". Dar pentru alţii, nu bag mâna în foc. Şi totuşi...sunt convinsă că, undeva adânc înfipt în sufletul lor stă un colţ de iubire. Fie pentru părinţi, fie pentru natură, fie pentru ei înşişi! Iar faptul că nu îşi exteriorizează acest tip de sentimente este doar un semn de revoltă. Poate împotriva faptului că nu au primit suficientă afecţiune în copilărie. Poate împotriva faptului că nu au fost înconjuraţi de iubire. Nici în copilărie, nici în adolescenţă. Sau poate împotriva faptului că nimeni nu i-a învăţat să iubească.
    Revenind la mine: viaţa mea nu ar avea rost fără cei pe care îi iubesc. Aproape că sunt dependentă de ei: mama, Răzvan, prietenele mele, elevii mei. Ei îmi fac viaţa frumoasă, de la ei am învăţat să iubesc!