CORA
3 Mai este recunoscută la nivel mondial ca fiind ZIUA LIBERTĂŢII PRESEI. Pentru că lucrez şi în domeniul jurnalistic şi chiar, de ce nu, pentru că sunt bloggeriţă, mă alături tuturor celor care astăzi celebrează această zi.
Deşi sunt, cu siguranţă, o sumedenie de oameni care nu şi-ar dori să mai existe legalitatea cuvântului liber exprimat doar pentru faptul că se simt în lumina ameninţării cu demascarea, nimeni şi nimic nu se poate opune dreptului la liberă exprimare. Recent, existau discuţii fel de fel vis-a-vis de noile coduri civil şi penal, în care pamfletul şi alte asemenea materiale reintrau în vizor penal. Numai că asociaţiile care luptă pentru libertatea presei, pentru libera exprimare şi-au făcut ascultate vocile, iar ai noştri aleşi au revenit asupra proiectului de lege! Încă o dată libera exprimare a îngrădit gândirile totalitaristo-comuniste care ar fi vrut să fure ca-n codru sau să aibă conduite cât se poate de josnice fără ca nimeni să nu-i amendeze pentru asta.
Nu demult, un om în care am foarte mare încredere mi-a spus aşa: SĂ NU ÎNCETEZI NICIODATĂ SĂ SPUI ADEVĂRUL! Am să îi urmez sfatul îndeaproape, iar oricine va încerca să mă facă să tac ar fi mai bine să-şi ia gândul de la asta...gândesc liber, mă exprim liber!
15 Responses
  1. Paul Says:

    Ma bucur sa intalnesc oameni patrunsi de acest sentiment al liberatatii de exprimare, adevarul trebuie sa fie cuvantul ce urmeaza pasii...


  2. CORA Says:

    Cred ca in noi toti zace sentimentul ca trebuie sa exprimam ceea ce simtim, ceea ce gandim, ceea ce traim. Numai ca unii se tem...


  3. Anonim Says:

    Esti o curajoasa si o invingatoare! Chestia cu "necompromisul" e total neadevarata. NU te ai decat pe tine, ci ne ai pe noi toti, cititorii tai!!! Cred ca libertatea de exprimare este principala arma impotriva nedreptatilor si a celor care le comit.


  4. CORA Says:

    Draga Anonim, mare dreptate ai! Cat despre compromis, eu nu cred ca este un lucru rau, ci, din contra, trebuie sa stii cand e momentul sa faci compromisul ca, pana la urma, sa iti fie tot tie bine. Chiar ma gandeam sa scriu o postare pe tema asta, pentru ca am gasit undeva aceasta idee, cu care sunt total de acord!


  5. Doar doua cuvinte am: sfanta naivitate!


  6. CORA Says:

    @Vasile Andreica
    ...


  7. ideartys Says:

    intru totul de acord.Pana la incongruenta cu moralitatea- chestia asta cu compromisul..altminteri e ca si cum ai spune ca ,,stirea zilei'': PLOUA!!
    www.mediartys.blogspot.com


  8. Anonim Says:

    Multumesc din partea mea si a fetelor de la cele doua echipe participante la Concursul International de InfoMatrix-liceul "Neagoe Basarab" Oltenita, pentru urarile de pe Olteniteanul!
    Cu respect,
    profesor Rodica Stancu


  9. Anonim Says:
    Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  10. Anonim Says:

    Ai perfecta dreptate! Sa nu taci cand ai ceva de spus!


  11. CORA Says:

    Ca multumesc pentru promptitudinea cu care ati raspuns propunerii mele. Cat despre felicitari, le meritati din plin, voi si elevele voastre! M-am bucurat foarte mult ca s-a publicat pe Olteniteanul.ro rezultatele voastre, cu numele voastre, si ca s-a facut lumina dupa dezinformarea de pe un "anumit" blog. Cat despre "cocota", nu stiu ca cine se referea Carmen...caci, va jur, eu nu am furat barbatul nimanui, nu mi-am cladit niciodata fericirea pe nefericirea altcuiva, nu am avut relatii cu profesorii mei. Iar cine ma cunoaste, stie de la cine pleaca comentariul si din ce motiv...iar pe mine nu poate decat sa ma amuze!


  12. Anonim Says:

    Chiar sa te amuze ,iubito!Draga, nu poti decat sa te amuzi cand vezi infantilismul unor persoane carora au inceput sa le rasara ghiocei la tample si se angreneaza in polemici cu tineri pe jumatate cat varsta lor.Oare au impresia ca doar acolo pot razbi?Asta da frustrare si complexare!!!!!!!!Pacat doar ca astia se mai intituleaza si oameni ai scolii!Ceea ce este mai rau este faptul ca factori de decizie permit acest lucru, poate chiar si incurajeaza de te intrebi pana la urma ce interese au.Libertatea cuvantului este o realitate in Romania, poti spune si prostii, daramite sa mai spui si adevarul!Ca deranjeaza pe unii care vor sa pozeze in altceva decat sunt, asta e cu totul alta poveste. Prietenii stiu de ce....!te pup!


  13. Anonim Says:

    Unii considera ca daca intra de dimineata pe poarta scolii se numesc si profesori .Ba mai mult decat atat ar face orice sa-i discrediteze pe adevaratii profesori ,oamenii de valoare care au muncit sa ajunga acolo.Dar ca sa se mai foloseasca si de elevi in atingerea scopului murdar cred ca e deja patologic.Oare cand se va institui examenul psihologic pentru toate categoriile de angajati din invatamant ?


  14. CORA Says:

    Ultimilor anonimi!
    Cred ca va impacientati mai mult decat se merita! am mai spus-o si pe alt blog: cei care se simt vizati de cuvantul liber exprimat, ataca aleatoriu, ce apuca, incearca sa isi faca dreptate, incercand sa se apere, numai ca nu fac altceva decat sa se bage singuri in gura lupului. Mi se trimit fel de fel de amenintari prin amicii mei, in ideea ca ma voi teme. Ceea ce nu se stie este ca eu de abia astept sa fiu data in judecata, de abia astept sa fac lumina, de abia astept sa las loc adolescentei din mine sa spuna ce are de spus, dupa ce a fost calcata in picioare. Am alaturi de mine toti oamenii carora le-am gresit atunci, am alaturi oameni care nu ma cunosc, dar de care ma leaga experiente asemanatoare, am legea de partea mea (am consultat nu unul nu doi, ci trei oameni care lucreaza in domeniul juridic inainte de a posta ceea ce am scris in urma cu cateva luni). Si mai am ceva, concret, dar il pastrez ca pe asul din maneca, pe care promit sa il postez aici, dupa ce voi fi avut castig de cauza! Numai ca unii oameni, desi ajunsi la o anumita varsta, nu isi dau seama cand este momentul sa se opreasca, nu isi imagineaza ca incercand sa se apere se afunda mai tare. Si inca nu ma cunosc suficient de bine incat sa stie ca sunt precauta, ca nu fac nimic fara sa rumeg de muuuuuuulte ori! Si tot ei nu stiu ca de abia astept sa mi se ridice mingea la fileu!


  15. CORA Says:

    @Alexandra: Nu voi tacea! Oricat s-ar stradui unii sa ma timoreze, sa ma faca sa tac, voi tipa dincolo de calusul care ar vrea sa ma amuteasca!