CORA
Tot circulă prin presă ştirea care dă pe faţă ilegalităţile care se petrec în mediul şcolar, academic...social. DIPLOMELE FALSE. Am găsit pe paginile virtuale câteva rânduri în acest sens: „Rectorii prezenti la Cluj au luat o pozitie clara fata de practica eliberarii unor diplome false de catre unele facultati si universitati de medicinadin România, practica incriminata in presa incepând din 1997: „Dezavuam practicile ilegale si imorale de eliberare a unor diplome false in orice domeniu de activitate si, cu atât mai mult intr-o profesie care are ca si preocupare viata oamenilor. Din pacate, cu toate cadin informatiile existente rezultacaau fost identificate o serie de persoane implicate in aceste fraude, organele abilitate si/sau justitia nu si-au facut pânala capat datoria, astfel incât nimeni nu a fost declarat vinovat. Fara vinovati, consecintele se repercuteaza asupra institutiilor de invatamânt medical in care functioneaza cei incriminati, aducând deservicii majore tuturor universitatilor de medicina din România, precum si credibilitatii invatamântului superior medical pe plan national si international.”
(Sursa: http://www.medicalnet.ro/content/view/804/83/)
Sunt mai mult decât sigură că această practică nu se întâlneşte numai în facultaţi, ci şi în cadrul învăţământului preuniversitar. Şi nu pot decât să mă transpun în pielea celor care dau bani grei ca să aibă în mână o diplomă, pentru ca apoi să descopere că acea diplomă nu are nicio valoare. Să rămân şi cu banii luaţi, şi cu o diplomă pe care o pot folosi pe post de hârtie igienică? Aş lupta din toate puterile să îmi fac dreptate, iar cei care profită cu nesimţire de banii mei şi de buna mea credinţă să plătească cu vârf şi îndesat pentru fapta pe care o comit.
Mai mult decât atât, cunosc oameni care au trecut prin această experinţă şi, dacă aş fi în locul lor, nu m-aş lăsa până ce nu mi-aş face dreptate!
3 Responses
  1. Anonim Says:

    Numai in Romania se pot intampla astfel de lucruri! Poate exista cazuri si in Oltenita..Cine stie?


  2. Anonim Says:

    Ohoo, cu siguranta exista, pun pariu.
    Diplome de academician ar trebui sa se mai falsifice!!


  3. CORA Says:

    În Olteniţa există cazuri sigure. Dar oamenii încă se tem să vorbească...