CORA
În urma sondajului ce tocmai l-am încheiat, a reieşit că aproape jumătate dintre respondeţi consideră că EDUCAŢIA este principala valoare a societăţii româneşti. Toate celelalte, banii, familia şi sănătatea, aveau scoruri relativ egale.
Vă mărturisesc faptul că ideea acestui sondaj a venit în urma unui curs de la Master, când am studiat diferite tipuri de societăţi, fiecare având, bineînţeles, o numită valoare dominantă. Curiozitatea mea ar fi să aflu care este valoarea dominantă a românilor...pentru asta îmi este necesară, bineînţeles, o cercetare în toată regula. Aşadar, curiozitatea mea s-a redus doar la a afla care este valoarea dominantă a celor care vizitează blogul meu.
Rezultatul coincide cu ceea ce gândesc şi eu: EDUCAŢIA este valoarea de căpătâi, după care mă ghidez, pe care o am ca pe un punct de reper în activitatea mea.
Nu vă ascund faptul că aş fi putut jura că pe primul loc vor ieşi BANII, pentru că, peste tot în jurul meu văd oameni ahtiaţi după bani, care calcă peste orice, numai să dobândească un bun material sau o fiţuică cu poza unui român de renume :). Dar, poate că domnul profesor Constantin Cucoş are dreptate în cartea pe care încă i-o devorez, când spune că "Omul, atunci când se satură de a avea, începe să se preocupe să fie".
2 Responses
  1. Anonim Says:

    Dar, oare EDUCATIA ...este apreciata?!


  2. CORA Says:

    De cine sa fie apreciata? De cei care au votat-o pe blog, da! In rest, uitati-va in jur: elevi care nu inteleg de ce vin la scoala, politicieni care pun educatia in fata doar atunci cand e vroba de voturi, dupa care incep sa ne ia painea de la gura...Oricum, simt cum cineva incepe sa ne dea in cap. Vorba aia...Poate stim prea multe...(si deschidem ochii celor care poate mai tarziu urmeaza poate sa execute orbeste un ordin, fara sa il comenteze in vreun fel, fiind mai vulnerabil prin nestiinta!)