CORA
Ultimele două zile au celebrat două mari evenimente creştine. Din fericire, am avut răgazul să merg la slujbe, să mă înfrupt din minunea Apei Sfinţite, minune care mă cutremură an de an, minune care se petrece sub ochii noştri, ai tuturor. Din păcate, sunt puţini cei care îşi deschid ochii sufletului pentru a o înţelege, pentru a se bucura, pentru a CREDE. Vând un pont tuturor celor care simt că îşi pierd încrederea, pe care îi înţeleg mai bine decât vă puteţi imagina...Ori de câte ori simţiţi că neîncrederea vă pătrunde în suflet, gândiţi-vă la Lumina Sfântă - a cărei "sursă" nu a fost explicată în niciun fel de ştiinţă - la Pâinea (firimituri, în fond) care se preschimbă în timpul Sfintei Euharistii în însuşi Trupul lui Hristos, pentru împărtăşanie - care nu se strică, nu mucegăieşte.... Şi, bineînţeles, la Agheasmă - Apa Sfinţită care se păstrează pururea limpede, pură. Poate contesta cineva toate acestea? Într-adevăr, unii pot pune tot binele care li se întâmplă în viaţă pe seama norocului sau a puterilor personale - uitând ca toate-s cu putinţă numai prin voinţa lui Dumnezeu. Pot contesta iubirea şi chiar existenţa lui Dumnezeu. Dar aceste minuni care au loc sub ochii noştri...nu pot fi nici ignorate, nici contestate. Tocmai din acest motiv - al Evidenţei - această sărbătoare îmi pare una înălţătoare, vie, vibrantă!

PS: La Biserica unde merg eu, a fost prezentă şi o televiziune locală. Las celor interesaţi link-ul unde poate fi vizionat materialul: http://www.olteniteanul.ro/2009/01/boboteaza-la-oltenita/.
PPS: Da...cea care vorbeşte la un moment dat sunt eu...:D
Etichete:
2 Responses
  1. ANCA Says:

    Toti stim cand cade o stea din cer poti sa-ti pui o dorinta ~~~~Dar poti una imensa !!!??? astept cu nerabdare sa imi raspundeti la intrebare


  2. CORA Says:

    Evenimentele astronomice au fascinat oamenii dintotdeauna. Atat de mult incat au crezut ca Soarele este un zeu (vezi Ra la egipteni!), celorlalte planete le-au asociat diverse puteri cu diverse intelesuri (vezi mitologiile de orice fel). Cred, de asemenea, ca in credintele oamenilor, stelele cazatoare au devenit si ele purtatoare de puteri magice, dat fiind ca sunt mai rare, mai deosebite. Cu toate acestea, cred ca nu o putem considera mai mult decat o superstitie. Daca totusi, iti doresti ceva atat de mult, cu o ardoare nemasurata, poate ca e bine sa te rogi mai mult, sa-ti pui speranta ca Dumnezeu te poate ajuta, intrucat El stie ce e mai bine pentru noi toti. Numai ca se mai intampla sa nu ni se indeplineasca dorinta, dar cine stie...poate ca la un moment dat realizam ca e mai bine ca nu s-a indeplinit...Depinde care este lucrarea lui Dumnezeu cu noi. Si as putea sa mai invoc ceea ce spunea Coelho, cred: "Atunci cand iti doresti ceva cu adevarat, intreg Univesrul conspira pentru ca dorinta ta sa devina realitate". Ideea e sa fii increzatoare, sa te rogi, mult mult mult, cat poti tu de mult (si nu numai pentru indeplinirea acelei dorinte-roaga-te chiar si atunci cand nu ai nimic sa-i ceri lui Dumnezeu..multumeste-i pentru ce ai!) si..fii optimista, cu zambetul pe buze: toate au o rezolvare!